Cum putem găsi date despre companii pe idno.md

În septembrie 2016 a fost lansat portalul idno.md care a fost dezvoltat pentru a facilita accesul cetăţenilor, jurnaliştilor, mediului de afaceri la date deschise despre companii. În cadrul acestei platforme ne-am propus să descurcăm fişierele excel complicate şi greoaie publicate de instituţiile de stat pe portalul guvernamental date.gov.md şi să prezentăm datele despre companii într-un mod cît mai prietenos utilizatorilor.

untitled35

Pe idno.md utilizatorii pot căuta informaţii despre companiile din Republica Moldova, utilizînd mai multe posibilităţi. Motorul de căutare disponibil pe pagina principală permite căutarea după denumirea companiei, numele şi prenumele fondatorilor sau după codul fiscal al companiei.

În cazul în care utilizatorii îşi doresc o căutare mai specifică sau cunosc mai multe informaţii despre această companie, aceştea pot utiliza modulul de căutare avansată. La căutarea avansată, utilizatorii pot indica cîmpurile menţionate mai sus, şi cîteva cîmpuri adăugătoare cum ar numele conducătorului, localitatea, în cazul în care cunosc unde se află compania, anul înregistrării, şi genurile de activitate.

Amintim că platforma idno.md utilizează datele deschise din Registrul de stat al unităţilor de drept privind întreprinderile înregistrate în Republica Moldova. Idno.md nu intervine şi nu efectuează modificări în informaţia publică disponibilă, iar datele sunt actualizate în funcţie de cum sunt publicate acestea de instituţiile de stat pe portalul datelor deschise date.gov.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *