Vizualizează istoricul fiecărei companii din Moldova exclusiv pe idno.md

În luna septembrie a fost lansată platforma online www.idno.md unde utilizatorii pot găsi informații despre 215.000 companii și peste 400.000 fondatori din Moldova. Proiectul utilizează datele publice oferite de instituțiile statului. Acestea sunt prezentate într-un format simplu și ușor de accesat. În primele 3 luni de la lansare, pe site au fost făcute peste 150 mii de căutări.

Istoricul companiilor din Moldova, disponibil exclusiv pe idno.md

Una dintre cele mai importante funcții ale platformei www.idno.md este istoricul companiilor care arată ce schimbări au avut loc în profilul fiecărei firme. Istoricul este disponibil din luna noiembrie 2014, perioada când datele despre companiile din Moldova au devenit publice. Acesta este creat pe baza datelor oferite de instituțiile statului și monitorizează schimbările ce țin de lista conducătorilor, fondatorilor, schimbări în genurile de activitate dar și alte informații care sunt acum disponibile la profilul fiecărei entități.

Alte informații utile pe care utilizatorii le pot găsi pe site:

  • Profilul companiei care include date despre forma organizatorico-juridică, conducători, fondatori, genuri de activitate, adresa juridică, IDNO (cod fiscal), data înregistrării, statutul, genurile de activitate licențiate și nelicențiate;
  • Infografice interactive;
  • Alte seturi de date ce vor fi integrate ulterior (inclusiv date despre achizițiile publice).

Platforma este dedicată atât consumatorilor care pot găsi informații despre compania de la care va procura servicii sau produse, cât și antreprenorilor care pot afla mai ușor cu cine fac afaceri și dacă în spatele companiilor nu sunt interese ascunse. Totodată, site-ul vine să ușureze și munca jurnaliștilor care vor găsi mai ușor date despre persoane și entități juridice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *